fbpx

Без разлика дали вашите подови се од ламинат, плочки или тврдо дрво, сите тие треба да се чистат од време на време. Денес ќе споделиме неколку интересни факти кои можат да помогнат чистењето на подовите секогаш да биде побрзо, полесно и секако поефикасно.
Со помош на овие совети, чистењето на подови правилно ќе ви заштеди време и енергија, и ќе ви даде одличен резултат!

Користете природни средства

Оцет – Се користи како универзално средство за чистење.
Се што треба да направите е да помешате еднаква количина од оцет (алкохолен) и вода во еднакви делови во шише со распрскувач и ќе добиете раствор со кој можете да ги чистите скоро сите површини во домот.
Единствено не треба да го користисте за чистење на камени и мермерни површини.

Користете заштитник на плочки

Заштитници за плочки се специјални решенија за заштита на подовите од абење. Ова решение не само што ќе го продолжат времетраењето на подовите, туку помага да изгледаат чисто и долго време откако ќе се изврши чистењето.

Проверете дали има пукнатини

Пукнатините  на вашиот под не се секогаш лесни за гледање, но сепак може да предизвикаат сериозни проблеми. Нечистотијата често ќе се заглавува помеѓу овие пукнатини, што пак ќе предизвика просторот да изгледа валкано иако е извршено чистењето.

Доколку сепак сакате да го извршите чистењето на стандардниот начин, со купување на хемиски средства за чистење, еве уште еден совет за таа намена.

Средствата за подови се идеална алатка за чистење на подови како плочки, ламинат, дрвен под и сл.
Покрај отстранувањето на нечистотијата на површината, средството за одржување на подовите може да биде единствената алатка која може да ги отстрани дамките и нечистотијата од плочките, заедно со која било нечистотија што е набиена во текстурирани површини.

 

Екомагија

Еколошки
Економични
Еко-friendly

Следи не на

Контакти

Адреса:Бул. Партизански Одреди бр. 7 локал 1, Центар, Скопје

© Екомагија 2019. Трговскиот бренд "ekomagija.mk" е во сопственост на друштво за производство, трговија и услуги ЕКОМАГИЈА ДОО Скопје.
Работењето на ЕКОМАГИЈА ДОО е регулирано согласно „Законот за трговските друштва“ и е одобрено од страна на институциите на Република Македонија.