fbpx

Чистотата на вашиот деловен простор треба да биде еден од главните приоритети поради неколку различни причини, а изборот на вистинската професионална компанија за чистење може да биде тешка задача.

Со сè поголем избор на компании, може да Ви биде тешко да го направите вистинскиот избор.

Во продолжение на текстот ви наведуваме 4 совети за правилен избор на компанија за професионално чистење и одржување хигиена во канцеларии.

  1. Услуги:

Првото нешто што ќе сакате да го знаете пред да ангажирате професионална компанија за чистење е дали тие ги обезбедуваат услугите што ви се потребни. Некои компании се специјализирани за хигиенски услуги и чистење на канцеларии, додека други се фокусираат на чистење на станбени единици што е многу поразлично од чистење канцеларии.

Можеби компанијата за чистење може да обезбеди повеќе услуги. Ова ќе го рационализира вашиот процес и ќе ги елиминира сите компании со кои не треба да контактирате. Некои услуги што најверојатно ви требаат се:

  • Одржување на чистотата и хигиена на канцелариите;
  • Користење квалитетни средства за чистење
  • Лесно/онлајн закажување на услуги
  • Навремено и брзо извршување на услугите
  • Повремено генерално чистење на канцеларии (чистење теписи, прозорци, елементи од мебел).
  1. Претходни искуства

Професионалните компании за чистење ја адаптираат нивната услуга за чистење согласно вашите потреби, односно влегуваат во вашата канцеларија после работното време или пред работното време и сега се почесто е закажување на чистење за време на работното време. Предавањето на одговорноста за чистење по работно време, бара потврда дека тие се реномирана и квалитетна компанија.

Распрашајте се за нивните клиенти и искуства за да изберете добро воспоставена и високо професионална компанија за чистење.

Имајќи идеја за кого и со кого соработуваат ќе ви помогне да одлучите дали можете да им верувате.

  1. Квалитет на вработени

Заштитата на вашиот деловен простор започнува со довербата на компанијата да обезбеди услуга согласно вашите потреби, но за да се осигурате дека тие ќе завршат квалитетна работа бара да се распрашате за нивната работна сила.

Професионална компанија за чистење треба да може да ве води низ чекорите на нивниот процес на вработување. Можете исто така да прашате дали некој член на персоналот редовно ќе ја посетува вашата канцеларија.

  1. Искуство со компании од вашата индустрија

Вашата индустрија може да го одреди нивото на искуство потребно на една професионална компанија за чистење. На пример, ако барате услуги за медицинска установа, ќе ви треба бизнис што може да се придржува до ригорозни упатства. Од друга страна, ако вашата институција е управувана од податоци и содржи технологија, ќе има процес за да се осигурате дека жиците не се поместуваат на деструктивен начин, итн.

Со изборот на вистинската професионална компанија за чистење ќе сакате да бидете сигурни дека тие ги обезбедуваат услугите кои ви се потребни вам, имаат долгогодишно искуство, вработуваат и задржуваат квалитетни вработени и знаат како да го одржуваат вашиот објект.

Ангажирањето на професионалниот тим на Екомагија за грижа за вашата канцеларија е инвестиција погодна за вашата компанија, вработени, и вас самите.

Екомагија е компанија која работи во дејноста на чистење и одржување на хигиена, комплетно посветена на задоволството на клиентите.

Дозволете му на нашиот тим да се справи со најтешките работи за чистење со вистинско знаење и хигиенски средства кои се внимателно одбрани и користени од нашите вработени.

Контактирајте нè на следниот линк.