fbpx
Мммм, мириса добро тука! Абсорпција на нечистотија и непријатна миризба со iCapsol RM 768 OA

Миризбата е насекаде! Некоја е пријатна, а некоја е вознемирувачка, и повеќето од нив се задржуваат во просторијата исто така! Миризливите молекули едноставно сакат да се залепат за теписите и другите материјали во хотелските соби и коридори. И нормално тие се многу отпорни и не е лесно да се отстранат. Но, со новото Kärcher iCapsol RM 768 OA средство за чистење теписи, отстранувањето на миризбата не претставува тешкотија – а и тепихот може да се користи по само 20-тина минути. Посебните полимери содржани во средството за чисење теписи iCapsol RM 768 OA се спојуваат меѓусебно во кристализирана структура, а со тоа и ги апсорбираат нечистотијата и миризливите молекули. Интегрираниот апсорбер на миризба навлегува во влакната од тепихот и останува таму, за да обезбеди долготраен ефект и пријатна миризба на тепихот. Подот може повторно да се употребува многу брзо поради малата влажност во тепихот после процесот на чистење. Кристализираната и врзана нечистотијата, едноставно може да се отстрани после целосно сушење на подот, за време на следното чистење со правосмукалка. На Вашите гости ќе им се допадне ова!

Апликација:

Предизвик за чистење: Честички нечистотија како и миризливи молекули кои цврсто се залепени за влакната од килимот.
BRC 45/45 C
Вграден 45 l резервоар за iCapsol Насока на движење: напред и назад

 

Средството iCapsol RM 768 OA се нанесува на тепихот машински или рачно со помош на распрскувач. Потребно е машината да биде опремена со специјален iCapsol резервоар. Тогаш средството се вбризгува во тепихот со машина за чистење теписи како што е BRC 45/45 C или BRS 43/500 C (Вграден 7,5 litre iCapsol резервоар, Правец на ротација напред и наназад)
Средството за чистење навлегува во тепихот и целосно ја кристализира нечистотијата!

 

Подот е подготвен за користење повторно по само 20 мин. Но пред да се отстрани кристализираната нечистотија подот треба потполно да се исуши на пример во текот на ноќта. Тогаш, како дел од утринското чистење, едноставно чистење со смукалка со четка за теписи! Завршено!

 

Резултатот е сјаен и ослободен од мириси тепих. Апсорберот на мириси не само што ја отстранува непријатната миризба од тепихот, туку со долготраен ефект врвно го заштитува од нова непријатна миризба.

 

Не треба да се грижите: RM 768 OA е
Без NTA
Без фосфати
Без EDTA
pH-неутрален (pH 7)
Без супстанци за белење

RM 768 OA
Капсулирање нечистотија и непријатна миризба
Кратко време на сушење
Многу мала потрошувачка на детергент
Висок учинок и ефикасност
Многу мала потрошувачка по m²