fbpx

Како претприемач или сопственик на бизнис, чистотата на вашиот работен простор веројатно не е првото нешто што ви паѓа на памет секој ден. Да се има чист и здрав работен простор е главен темелник за водење успешен бизнис. Сепак, повеќето сопственици на бизниси забележуваат вакви работи само кога истите ќе излезат целосно од контрола.

Ова е причината зошто треба да бидете сигурни дека вашите канцеларии редовно се чистат и одржуваат со цел да се осигурате дека вашите вработени се среќни, здрави и продуктивни, додека оставате добар прв впечаток кај деловните партнери и потенцијалните клиенти.

Оставањето добар впечаток се однесува и на вашата улога како работодавач. За да ги задржите клиентите и вработените, треба да вложите максимални напори за да ги задоволите двете страни. Ова е особено важно за потенцијалните нови вработени. Она што го гледаат на почетокот ќе го формира нивното мислење за компанијата.

    1. Прв впечаток

Чистата и уредна работна средина изгледа привлечно за сите потенцијални клиенти. Внесува доверба од самиот почеток и им остава на клиентите впечаток на ефикасност и силно внимание на деталите. Валканите подови или размачканите работни маси, од друга страна, им кажуваат на вашите потенцијални клиенти дека ви недостасува потребната професионалност за да се грижите за вашите вработени, а камоли за нов клиент.

    1. Подобрување на вашиот бренд

Кога станува збор за умот на просечниот потрошувач, уредната канцеларија подразбира супериорни, квалитетни производи и услуги, без разлика на каков вид работа работите. Не дозволувајте неуредна работна средина да резултира со потенцијален клиент да си замине пред да имате можност да разговарате со нив.

    1. Посреќни вработени

Повеќето вработени ги сметаат своите работни места за втор дом и како такви, треба да ги фокусирате вашите напори да канцелариите да ги одржувате чисти и уредни. Со добро одржувана работна средина, им дозволувате на вашите вработени да бидат продуктивни, ефикасни и што е уште поважно, среќни.

Имајќи предвид дека просечниот човек поминува околу 8 часа дневно на работното место, сакате да бидете сигурни дека вашите работници се чувствуваат удобно додека ја работат својата работа.

Вашите вработени се директна претстава за вашиот бренд и бизнис. Овие денови, повеќето компании ги користат своите вработени како маркетинг канал. Тие зборуваат за својата работа со своите пријатели и семејства и промовираат производи и услуги на кои работат со користење на разни социјални медиуми. Ако вашиот вработен е незадоволен од работната средина, тие се со помала веројатност да учествуваат во било каков вид промоција поврзана со бизнисот.

    1. Квалитет на воздухот

Квалитетот на воздухот е уште еден фактор кој во голема мера влијае врз перформансите на вработените, како и врз нивното здравје.

Бројот на штетни честички во воздухот е 100 пати поголем во затворен простор отколку што е на отворено, што го прави инвестирањето во соодветен систем за филтрирање уште поитно и неопходно. Одличен начин за подобрување на квалитетот на воздухот во вашата компанија е да инвестирате во постројки кои го филтрираат вишокот јаглерод диоксид и штетни честички од воздухот и им обезбедуваат на вашите вработени дополнителен чист воздух и кислород.

    1. Одржување на чиста и удобна канцеларија

Како прво, никогаш не им задавајте задача на вработените да чистат. Инвестирајте во посветена екипа за чистење или размислете за ангажирање професионалниот тим на ЕкоМагија, кој буквално работи на чистење на секој дел од вашиот работен простор, без разлика дали се работи за чистење подови и теписи, sидови, прозорци, бањи, ходници, па дури и надворешноста на зградата. Ова може да биде еднократна зделка, ако сте целосно задоволни со нашите услуги, а веруваме дека ќе бидете.

Ангажирањето на професионалниот тим на ЕкоМагија за грижа за вашата канцеларија е инвестиција погодна за вашата компанија, вработени, и вас самите. ЕкоМагија е компанија која работи во дејноста на чистење и одржување на хигиена, комплетно посветена на задоволството на клиентите, односно вашите простории да бидат кристално чисти и комплетно безбедни. Дозволете му на нашиот тим да се справи со најтешките работи за чистење со вистинско знаење и хигиенски средства кои се внимателно одбрани и користени од нашите вработени. Контактирајте не на следниот линк.

Add Your Comment

Екомагија

Еколошки
Економични
Еко-friendly

Следи не на

Контакти

Адреса:Бул. Партизански Одреди бр. 7 локал 1, Центар, Скопје

© Екомагија 2019. Трговскиот бренд "ekomagija.mk" е во сопственост на друштво за производство, трговија и услуги ЕКОМАГИЈА ДОО Скопје.
Работењето на ЕКОМАГИЈА ДОО е регулирано согласно „Законот за трговските друштва“ и е одобрено од страна на институциите на Република Македонија.