fbpx

Додека многу бизниси користат некакви услуги за чистење, вистинското чистење е често минимално. Подлабока нечистотија, прашина, алергени и патогени остануваат во теписите, на ролетните и длабоко во тапацирот на канцеларискиот мебел.

Прочитајте за шестте придобивки од професионалното комерцијално чистење и зошто треба да размислите за инвестирање во висококвалитетно чистење од страна на тимот на Екомагија.

  1. Зголемена продуктивност на вработените

Некои фирми многу малку размислуваат за најважниот фактор во продуктивноста на своите вработени – чистиот воздух.

Во рамки на ѕидовите на канцеларијата воздухот може да биде контаминиран со честички, кои континуирано циркулираат. Се верува дека валканиот, нездрав воздух во затворен простор ја намалува когнитивната функција на човекот, а оттука загадениот квалитет на воздухот во затворените простории доведува до значителен пад на продуктивноста на вашите вработени.

  1. Помалку боледувања

Повеќето бизниси се борат кога вируси се шират од вработен на вработен. Особено во време на пандемија, важно е да се спречи ширење на било какви вируси.

Темелното чистење на целото работно место е критичен аспект за спречување на ширењето на вирусите. Сите заеднички области, вклучително и тоалети, простории за одмор и простории за обука мора да се дезинфицираат. Многу компании признаваат дека инвестирањето во корпи за отпадоци без допир и бесконтактни диспензери за сапун може да биде критичен чекор за да се осигураат дека сите заеднички области се безбедни.

Нашиот професионален тим може да ве советува за најефективните протоколи и производи за чистење за да ви помогне да го ограничите ширењето на опасните вируси.

  1. Позитивен, професионален изглед 

Замислете: влегувате во канцеларија која има извалкан тепих, правливи бироа и ѓубре преполно со стуткана хартија и картони за носење; или влегувате во канцеларија која изгледа недопрено, мириса убаво и очигледно е чиста.

Сликата што ја проектирате за клиентите е важен фактор за успехот на вашето работење. Неправилниот изглед создава впечаток дека вашиот бизнис врши неквалитетна работа. Чистиот изглед, канцеларија со воздух што мириса свежо и пријатно, создава суптилно влијание врз клиентите и посетителите – и влева поголема доверба во услугите на вашиот бизнис.

  1. Засилувач на моралот 

Вашите вработени реагираат на почиста околина, а и моралот станува повисок. Вашите вработени, кога моралот е висок, помагаат да се подобри вашиот бренд. Тие ги објавуваат своите размислувања за работата на социјалните медиуми, разговараат со своите пријатели и најблиски, а сето ова има големо влијание врз тоа дали можете да ги привлечете луѓето што ви се потребни за да го развиете вашиот бизнис. 

  1. Долгорочни заштеди на трошоците 

Многу помалку компетентни компании за чистење канцеларии го вршат само најосновниот процес на чистење. Прашината се задржува на врвот на кабинетите, полиците, на ролетните и на потешко достапните места. Мебел покриен со ткаенина испушта прашина и мириси. Одржувањето на вашата канцеларија треба да вклучува чистење на мебел, полици, бироа, подови и други места без оставање прашина, нечистотија и загадувачи. Квалитетното чистење помага да се избегне оштетување на теписите, со длабоко навлезена нечистотија што може да се отстрани само со поставување на нов тепих со големи трошоци. Заштедите може да бидат значителни на долг рок.

  1. Чистење со повисок квалитет

Не сите комерцијални компании за чистење се еднакви во нивото на услугата што ја вршат. Некои, како тимот на Екомагија, можат да вршат дополнителни услуги како што се длабоко чистење на тепих и тапацир за подобро одржување, почист воздух и посвеж, беспрекорен изглед. Прозорците треба да бидат блескави, не размачкани или правливи. Нашиот асортиман на услуги ја покрива секоја потреба.

Дозволете му на нашиот тим да се справи со најтешките работи за чистење со вистинско знаење и хигиенски средства кои се внимателно одбрани и користени од нашите вработени. Контактирајте не на следниот линк.

Add Your Comment